از آب نارنج براي خوشبو كردن و بهبود طعم غذا استفاده ميشود و در صنعت عطرسازي و شامپو سازي هم كاربرد دارد. شكوفههاي آن يكي از معطرترين گلهاست كه آن مرباي بهار نارنج و همچنين عرق نارنج در طب سنتي ايران كاربرد دارد. در درمان ناراحتيهاي معده از مرباي آن استفاده ميشود.درخت نارنج مادر مركبات است و پايه بسيار خوبي جهت پيوند شاخههاي نارنگي و يا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زياد ميكند .
نارنج ميوهاي كه در ايران به فراواني توليد ميشود و محصولات جانبي متعددي نيز دارد. نارنج ميوه درختي بزرگ و زيباست با برگهايي بزرگتر و خوشبوتر از برگهاي درخت ليمو. شكوفههاي آن كه بسيارخوشبو است بهارنارنج ناميده ميشود. در بعضي مناطق در تمام فصول سال ميتوان ميوه نارنج را برروي درخت ديد. در حاليكه هنوز ميوه سال گذشته بر درخت است ميوههاي جديد هم در حال رسيدن هستند. شكوفه نارنج (بهار نارنج) طبيعت(مزاج) = گرم و خشك، بوييدن آن شادي آور، تقويت كننده مغز و از بين برنده آبريزش بيني (زكام) است. از اين شكوفه ها مرباي لذيذي تهيه ميشود كه خواص مفيد شكوفه را دارد. اگر يك قاشق مرباخوري از گل شكوفه خشك نارنج را به يك فنجان آب جوش اضافه كنيد ودرفنجان را ببنديد بعد از ۱۰ دقيقه نوشيدني بسيار خوشبو ونشاط آوري آماده ميشود.
عرق بهار نارنج
عرقي كه از شكوفههاي نارنج تهيه ميشود عرق بهار نارنج ناميده ميشود كه طبيعت آن هم گرم و خشك است. اين عرق، نشاط آور، تقويت كننده مغز، باز كننده گرفتگي مجاري بيني، از بين برنده ترشحات سينوسها ودستگاه تنفس است. در از بين بردن بعضي از انواع تپش قلب مفيد است. به علاوه در رفع دردهاي ناشي از گيرافتادن باد در روده بزرگ هم مفيد است. ناشتا خوردن آن در درمان اسهالهاي رطوبي (اسهالهاي ناشي از افزايش رطوبت دستگاه گوارش) مفيد است.
پوست نارنج
پوست اين ميوه هم سرشار از خاصيت است. طبيعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشك است. بوييدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. از خلال پوست نارنج هم ميتوان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهيه كرد و هم با خيساندن آن در سركه، ترشي ساخت. مربا وترشي پوست نارنج تقويت كننده معدهاست. مصرف حدود چهار گرم از پوست خشك نارنج حالت تهوع و استفراغ را دفع ميكند و انگلهاي دستگاه گوارش را خارج ميكند.
نارنج، ميوه اي از گروه مركبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ويتامين C است.
نارنج از جمله ميوه هايي است كه براي اعصاب، دفع سنگ كليه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسيار مفيد است.
خواص نارنج عبارتند از :
– از خواص نارنج اين است كه هضم غذا را آسان مي كند.
– خوردن نارنج با شكر در رفع يبوست موثر است.
– براي درمان گلودرد و فشار خون بايستي نصف ليوان آب نارنج را با يك قاشق عسل مخلوط كرده و بعد از غذا ميل نماييد.
– از خواص نارنج اين است كه اثر ضدعفونى كننده و ميكروب كشى دارد.
– ضماد پخته ميوه نارنج كه پوست و هسته هم داشته باشد، براي جرب، خارش، جوش هاى پوستي و نرم كردن پوست بدن و موى سر مفيد است.
بهار نارنج :
شكوفه نارنج را بهار نارنج مي گويند كه اثرات زير را دارد :
– درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زياده روى در خوردن و بوييدن آن بى خوابى ايجاد مى نمايد.
– براي دفع سنگ كليه و مثانه بايستي عرق بهار نارنج را با ساقه كرفس مخلوط كرده و ميل كنيد.
– بهار نارنج ضد تشنج بوده و سكسكه را بهبود مي دهد.
– عرق بهار نارنج اعصاب را تقويت مي كند و درمان بي خوابي است .
– براى رفع قولنج و تقويت اشتها مفيد است.
– آروغ و سوزش هاضمه را تسكين مى دهد.
– بوييدن بهار نارنج براي بهبود سرماخوردگي موثر است.
– مرباي بهار نارنج تقويت كننده ي معده است.
– عرق بهار نارنج براي زدودن غم و افسردگي مفيد است.
- پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵ | ۱۸:۲۷
- ۶ بازديد
- ۰ نظر