مغز گردو نوعي خشكبار مقوي است كه با خارج كردن آن از پوسته سخت گردو قابل استفادهاست. مغز گردو را با نام غذاي مغز نيز بيان كردهاند، زيرا مغز گردو سرشار از امگا۳ است كه باعث كاركرد بهتر مغز ميشود.
گردو، ميوه مغزدار باارزشي است كه انواع مختلفي دارد. گردو منبع عالي پروتئين، فيبر، ويتامينها، آنتي اكسيدانها و مواد معدني است. واژه جوز معرب گوچ پارسي ميانه به همين معني است.
مغز گردو و بذر كتان داراي بيشترين اندازه اسيد چرب امگا ۳ در ميان مواد غذايي گياهي هستند.
موارد مصرف گردو
مغز گردو يا مغزگردو نوعي مغزدانه است كه به صورت خام (طبخ نشده) مصرف مي گردد. اين مغز مي تواند به تنهايي و يا آجيل با تركيب ساير مغز ها نظير بادام، پسته، فندقف و… مصرف شود. مغزگردو از خشكبار است.
مغز گردو را همچنين براي مصرف طبخ مي كنند.
در مناطق مختف كشور انواع غذاها با طبخ گردو حاصل مي شود. در برخي از غذاها اين ماده به صورت تزئين و يا مواد افزودني است و در برخي از غذاها به عنوان ماده اصلي آن غذا يا خورشت بكار مي رود. يكي از غداهايي كه مغزگردو بعنوان ماده لازمه و اصلي آن است ، خورشت فسنجان مي باشد.
روغن گردو
موارد مصرف : عمدتاً مصرف خوراكي دارد. تاثير روغن گردوي كهنه همانند روغن زيتون كهنه بوده و زايندگي آن قوي است و بهترين شيوه مصرف آن به صورت استعمال خارجي بر روي اندام هاي مختلف بدن و حتي چكاندن آن در بيني مي باشد.
خواص گردو
۱) كاهش كلسترول از خواص گردو است
٢) كاهش LDL كلسترول
٣) افزايش HDL كلسترول
۴) افزايش قابليت ارتجاعي رگ هاي بدن
۵) محافظت در برابر بيماري قلبي از خواص گردو است
۶) افزايش قدرت ذهن و هوش
٧) مفيد براي تنگي نفس
٨) جلوگيري از ورم مفاصل
٩) مفيد در بيماري هاي پوست نظير: اگزما و پسوريازيس( به وجود آمدن لكه هاي قرمز رنگ در پوست)
١٠) از خواص گردو اين است كه ضد سرطان است
۱۱) داراي آنتي اكسيدان. در بين آجيل ها، آنتي اكسيدان گردو و شاه بلوط از همه بيشتر است.
١٢) محافظت از سيستم ايمني
١٣) جلوگيري از لخته خون
۱۴) تنظيم سوخت و ساز در بدن از خواص گردو است
١۵) تنظيم فشار خون
١۶) تنظيم قند خون
١٧) جلوگيري از پاركينسون و آلزايمر
١٨) جلوگيري از سنگ كيسه صفرا
۱۹) حفاظت از استخوان از خواص گردو است
٢٠) روغن گردو درمان كننده دردهاي مفاصل است و جذب مواد غذايي را آسان مي كند.
۲۱) كودكاني كه مقدار امگا ۳ در برنامه ي غذايي شان كم است، اختلالاتي مانند بيش فعالي يا هايپراكتيوي، مشكلات رفتاري، كج خلقي و مشكلات خواب در آنها زياد است.
۲۲) زناني كه در هفته ۲۸ گرم آجيل و بادام زميني مصرف مي كنند، ۲۵ درصد احتمال پيشرفت سنگ كيسه صفرا را كم مي كنند.
٢٣) اگر مي خواهيد خواب آرامي داشته باشيد، براي شام، سالاد سبزيجات به همراه گردو مصرف كنيد.
مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزايش اسيد چرب ضروري امگا ۳ مي گردد.
يك چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نياز روزانه بدن به اين چربي ضروري را تامين مي كند.
فوايد گردو
موسسه غذا و دارو پيشنهاد كرده است كه براي سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو بخوريد.
گرچه فوايد زيادي در آجيل پنهان است، بعضي ها به گمان اين كه آجيل موجب افزايش وزن مي شوند، از خوردن گردو و ديگر آجيل ها امتناع مي كنند. ولي ثابت شده است، افرادي كه حداقل ۲ بار در هفته آجيل مصرف مي كنند، احتمال افزايش وزن در آنها به مراتب كمتر از آنهايي است كه اصلا آجيل مصرف نمي كنند. پس به گمان اين كه اگر گردو يا آجيل بخوريد چاق مي شويد، اين غذاي بسيار خوشمزه و مفيد را از خود دور نكنيد.
ويتامين ها و عناصر معدني موجود در گردو
گردو بهترين منبع منگنز و مس مي باشد.
در گردو، منيزيم و فسفر نيز وجود دارد. مقداري روي، آهن، كلسيم و سلنيوم نيز پيدا شده است.
گردو مقدار كمي سديم يا نمك دارد.
گردو حاوي بيشترين مقدار ويتامين هاي B۶، B۱ و B۵( پانتوتنيك اسيد) مي باشد.
در گردو ويتامين هايي نظير E ، B۳ و B۲ نيز وجود دارد.
كالري گردو زياد است. حدود ۶۵۴ كالري در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزي كه مي خواهيد گردو مصرف كنيد، كالري آن را محاسبه كرده و از كالري روزانه خود كم كنيد. به اين ترتيب ترس از چاق شدن را نخواهيد داشت؛ براي مثال، اگر كالري مورد نياز شما در روز ۲۰۰۰ كالري است و شما۱۰۰ كالري گردو مصرف مي كنيد، لذا مي توانيد ۱۹۰۰ كالري باقي مانده را از مواد غذايي مختلف دريافت كنيد.
ولي اگر مي خواهيد گردو ميل كنيد و همانند روزهاي گذشته غذاهاي روزانه خود را نيز مصرف كنيد، اين نكته را از ياد نبريد كه بايد ۱۳۱ دقيقه پياده روي كنيد تا انرژي دريافت شده از گردو، بسوزد.
گردو در حدود ۷/۶ گرم فيبر دارد.
۱۵درصد از چربي هاي گردو از نوع چربي هاي غير اشباع و مفيد براي سلامت قلب مي باشد. اين نوع چربي، پايين آورنده كلسترول بد(LDL) و افزايش دهنده كلسترول خوب(HDL) است.
- دوشنبه ۱۸ مرداد ۹۵ | ۱۸:۲۷
- ۵ بازديد
- ۰ نظر