درباره ميوه انبه بيشتر بدانيد
درخت انبه قد بلندي دارد و ممكن است حتي به ۳۵ تا ۴۰ متر برسد . قطر قسمت شاخ و برگ دار آن نيز ميتواند به ۱۰ متر برسد. عمر اين درخت طولاني است و برخي از درختهاي انبه با وجود ۳۰۰ سال سن هنوز ميوه ميدهند .
رنگ برگهاي درخت انبه در ابتدا نارنجي مايل به صورتي است، كه با گذشت زمان به رنگ قرمز تيره، و سپس سبز تيره در ميآيد. شكوفههاي انبه كوچك و سفيدرنگ به صورت خوشههاي ۱۰ تا ۴۰ سانتيمتري هستند. هر شكوفه ۵ گلبرگ، ۵ كاسبرگ و ۵ پرچم دارد .
ضماد برگ درخت انبه، پوست سر و مو را تقويت مي كند و خاصيت رنگي (سياه) نيز دارد .
رسيدن ميوهها حدود ۳ تا ۶ ماه طول ميكشد. وزن انبهها ميتواند بين ۵۰۰ گرم تا ۲٫۵ كيلوگرم باشد. رنگ و اندازه انبههاي رسيده با توجه به محيط و نور متغير است . ميوهٔ رسيده ميتواند زرد، نارنجي، قرمز يا سبز باشد. به هنگام رسيدن ميوهها بوي شيرهٔ ملايمي ميدهند و با فشار ملايمي فرو ميروند. در وسط ميوه هستهٔ درشتي است كه با توجه به نوع درخت ميتواند صاف يا داراي رشته و فيبرهايي در گوشت ميوه باشد . گوشت ميوه به رنگ زرد تيره و شيرين است. طعم انبهها با توجه به گونهشان بسيار متفاوت است. به علاوه، با توجه به نوع ميوه يا اين كه بيش از حد رسيده باشد، گوشت آن ميتواند صاف يا رشتهرشتهاي باشد .
انبه در سراسر جهان مورد استفاده خوراكي قرار ميگيرد. براي مصرف ميوه پوست آن جدا ميگردد، چرا كه حاوي موادي تحريككننده براي معده است. انبه در انواع سالادها، نوشيدنيها، آب ميوه ها، شربتها ،ترشيها و بستنيها استفاده ميشود. از آن براي درست كردن مربا، انواع شيريني، تارت، كيك و پوره ميوه نيز استفاده ميشود .
در برخي از كشورها از انبه براي پخت غذاهاي اصلي نيز استفاده ميشود. در جزاير موريس و رئونيون از انبه سسي تهيه ميگردد كه در كنار غذاهاي گوشتي مصرف ميشود. در بسياري از غذاهاي محلي و چاشني هاي هندي از انبه رسيده استفاده ميشود. در مكزيك نيز از انبه براي تهيه بعضي از انواع سس چيلي استفاده ميگردد .
خواص انبه براي بيماران ديابتي
بيماران ديابتي مقدار بيش از حد قند در خون دارند. اين مقدار بالاي قند به عروق آسيب مي رساند شايد تعجب كنيد انبه با اين همه طعم شيرين چطور براي ديابتي ها مفيد است. اطلاعات زير هر گونه شك و ترديد را برطرف ميكند. انبه حاوي آهن، پتاسيم، اسيد فوليك، ويتامين A، C و B6، مواد مغذي و فيبر است . با توجه به مطالعه انجام شده ‘انبه از ميوه هايي است كه در سراسر جهان زياد مصرف مي شود و پرطرفدار است طبق پژوهش هاي انجام شده اين يك باور غلط است كه چون انبه يكي از شيرين ترين ميوه هايي است كه ما داريم،پس چاق كننده است. مطالعات متعددي در سراسر جهان اثبات كرده است كه انبه قند خون را ثابت نگه مي دارد و آنرا كنترل مي كند.
در مطالعه اخير انجام شده توسط دانشمندان، ۲۰ بزرگسال در گروه سني ۲۰ سال و ۵۰ سال انتخاب شدند. دسته اي از بزرگسالان شامل ۱۱ زن و ۲۰ مرد. دانشمندان سطح BMI و قند را در آغاز آزمايش محاسبه كردند در طي مدت پژوهش به هر كدام هر روز ۱۰ گرم انبه دادند. در پايان ماه سوم، زماني كه سطح قند آنها را بررسي كردند، نشان داد كه سطح قند خون پايين آمده در نتيجه، به اين نتيجه رسيدند كه براي بيماران مبتلا به ديابت ضرر ندارد .
انبه داراي يك آنتي اكسيدان به نام مالواليك اسيد است كه احتمالا مي تواند دليل كاهش سطح گلوكز باشد. اگر يك زن باردار هستيد و ديابت داريد ، انبه براي شما مناسب نيست. ديابت حاملگي يك بيماري است كه تنها در طول دوره بارداري بوجود مي آيد. در اين وضعيت، سطح قند خون بيش از حد بالا مي شود. اگر انبه بخوريد، سطح قند بالا مي رود. همچنين، انبه سطح گلوكز در بدن را در طول ديابت حاملگي كنترل نمي كند، اين نوع ديابت وقتي كودك به دنيا آمد از بين مي رود .
فوايد و خواص انبه جهت سرطان سينه
با مخلوط يك فنجان انبه خرد شده (۲۵۰ ميلي ليتر) كاروتنوئيدهاي مورد نياز روزانه را دريافت كنيد. نتايج تحقيقات كه در مجله بين المللي سرطان در ژوئن ۲۰۰۹ منتشر شد نشان داد زنان يائسه اي كه دو يا چند وعده غذاهاي غني ازكاروتنوئيد در روز ميخورند خطر ابتلا به سرطان سينه در آنها تا ۱۷ درصد كاهش يافته است. مصرف اين ميزان كاروتنوئيدها باعث ميشود دوره ماهانه منظمي داشته باشيد و همين منظم شدن دوره ماهانه از ابتلا به پوكي استخوان و بروز سرطانها بخصوص سرطان سينه در زناني كه عات ماهانه شان منظم نيست پيشگيري ميكند.
خانم هايي كه به طور مرتب از انبه در رژيم غذايي خود استفاده مي كنند مي توانند در برابر صدمات ناشي از راديكال هاي آزاد مقاوم تر شده و خطر ابتلا به سرطان سينه را در آن ها كاهش دهد. تحقيقات نشان داده است انبه حاوي انواع مختلفي از مواد پلي فنول است كه تصور مي شد از رشد سلول هاي سرطاني در سينه جلوگيري مي كند.
خواص انبه براي هضم غذا
انبه سرشار از آنزيمهاي گوارشي است كه به هضم غذا و به تجزيهي پروتئينها كمي ميكند. به همين دليل است كه براي مقابله با حالت اسيدي معده مفيد بوده و به هضم راحت غذا كمك ميكند.
خواص انبه براي افزايش ميل جنسي
انبه سرشار از ويتامين E است كه براي بهبود عملكرد هورمون هاي جنسي و افزايش ميل جنسي بسيار موثر است. اگر مدتي است كه دچار بيميلي شدهايد بهتر است كمي انبه ميل كنيد. انبه حاوي فيبرهايي است كه حركات رودهها را تنظيم كرده و از يبوست پيشگيري ميكند. اين ميوه براي كاهش التهاب مخاط معده فوق العاده است.
خواص انبه براي سلامت پوست
از خواص انبه اين است كه منافذ بستهي پوست را باز ميكند. احتمالاً ميدانيد كه آكنه ها در نتيجهي بسته شدن منافذ پوست ظاهر ميشوند. براي تميزي و مقابله با جوشها گوشت اين ميوه را به صورت ماسك روي پوست صورت بگذاريد و بعد از ۱۰ دقيقه با آب خنك شستشو دهيد. مصرف روزانهي اين ميوه نيز باعث نرمي و خوش آب و رنگ شدن پوست ميشود.
خواص انبه و چشم
صد گرم انبه ۱۵ درصد نياز روزانهي بدن به ويتامين A را تامين ميكند كه براي تضمين سلامت چشمها و تقويت قوهي بينايي لازم است. افرادي كه ميتوانند روزانه از اين ميوه مصرف كنند كمتر در معرض مشكلات بينايي مانند كاهش ديد شبانه، خشكي چشم، سوزش چشم و غيره قرار ميگيرند.
انبه براي خانمهاي باردار و افرادي كه از كمخوني رنج ميبرند بسيار مفيد است. به خاطر اينكه سرشار از آهن است. از اين گذشته ميزان بالاي ويتامين C موجود در آن باعث جذب حداكثري آهن ميشود.
فوايد و خواص انبه براي كم خوني
انبه براي خانمهاي باردار و افرادي كه از كم خوني رنج ميبرند بسيار مفيد است. به خاطر اينكه سرشار از آهن است. از اين گذشته ميزان بالاي ويتامين C موجود در آن باعث جذب حداكثري آهن ميشود. توجه داشته باشيد خانمهايي كه در دورهي پيش از يائسگي قرار دارند نيز در معرض كمخوني هستند. به همين دليل مصرف اين ميوه را به خانمها توصيه ميكنيم.
خواص انبه : بهبود حافظه
اين ميوه يكي از ميوه هاي فوقالعاده براي مغز كودكان است. نتايج پژوهش ها نشان ميدهند كه اين ميوه حاوي اسيد گلوتاميك مي باشد و براي بچه هايي كه مشكل تمركز دارند فوقالعاده است. اين تركيب به بهبود حافظه و تحريك سلولهاي مغز كمك ميكند.
خواص مغز هسته انبه
انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغزش قرار دارد كه هم داراي خواص دارويي بوده و هم استفاده هاي غذايي!
# براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .
# اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با ۱۰ گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .
# مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .
# خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .
# ضد استفراغ است .
# سرفه هاي سخت را درمان مي كند .
# گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .
# خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند .
# مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .
# براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .
# براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود .
# صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است .
# براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد .
# درمان كننده بواسير خوني است .
# به جاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .
نكات خريد و نگهداري انبه
وقتي مي خواهيد اين ميوه را بخريد، اول خوب به انبه ها نگاه كنيد. توجه داشته باشيد كه پوست يكنواختي داشته باشند، البته ممكن است قسمت هايي روي اين ميوه وجود داشته باشند كه به رنگ سبز تيره، زرد و قرمز در آمده است. به علاوه، هنگامي كه آن را فشار مي دهيد، بايد پوست اين ميوه نرم باشد. اگر لكه هاي سبز تيره روي اين ميوه باشد، يعني اين ميوه به خوبي نرسيده است و مي توان آن را در دماي اتاق قرار داد كه با گذشت چند روز مي رسد و به محض آن كه كاملا رسيد، مي توان آن را به مدت دو هفته در يخچال نگهداري كرد. در ضمن، براي تسريع در رسيدن اين ميوه مي توانيد آن ها را داخل پاكت كاغذي و در دماي اتاق قرار دهيد كه سرعت فرآيند رسيدن اين ميوه ها افزايش پيدا مي كند.
البته توجه داشته باشيد كه رنگ لزومأً نشان رسيدگي در انبه نيست. حتي وقتي كه آنها رسيده اند با برخي تغييرات آنها سبز باقي مي مانند، درحاليكه ديگر انبه ها طلايي يا قرمز روشن يا تركيبي از اين دو رنگ هستند.ميوه هايي كه خراب نشده يا علامت سياه روي پوست آن نيست بخريد. بهترين راه انتخاب (در خريد) سفت ومعطر بودن ميوه است.
ذخيره كردن انبه هاي رسيده مي تواند براي روزها تا هفته ها بستگي به تنوع ان انبار شوند.قطعه هاي انبه مي تواند كنسروشود يا خشك،ومغز آن خارج شود.انبه هاي رسيده بيشتر براي خشك كردن بكار مي روند واينها مي توانند براي ترشي وچاشني غذا بكار برده شوند.
بهترين مصرف اين ميوه لذيذ خوردن آن به عنوان يك ميوه رسيده است. از انبه ها به علاوه سالادهاي ميوه خارق العاده تهيه مي شود ومي توان براي درست كردن يخمكها وبستني ها نيز خالص شوند.ميلك شيك ها ( مخلوط بستني با شير كاكائو)، آب ميوه ، انواع مربا،ژله ،ترشي (با انبه )خوراك خوشمزه اي را معمولاً آماده مي كنند.
انبه هاي رسيده كوچك همچنين مي توانند ادويه لذيذي با افزودن نارگيل ودوغ بسازند. ميگوها وماهي ها با انبه خام ترش طعم خوبي را مي سازند. ترشي انبه خام وادويه طعم معروفي دارد..انبه ًنارس پوست كنده به قطعات كوچك وباريكي بريده ودر آفتاب خشك مي شودبعداًچاشني وپودر زردچوبه زده كه در هند در طبخ غذا استفاده مي كنند .دانه هاي انبه همچنين خوردني هستندودرسايه خشك وپودر زده و غذاهاي زيادي را بوجود مي آورند. انبه هاي خام كوچك مي تواند بخار داده شوندودر محلول نمك دركوزه گلي براي دوره اي از ۴تا۵ ماه قرار گيرند. بعدها مي توان انبه ها را بر حسب نياز بيرون آورده پس از خرد كردن با فلفل سبز و مختصري روغن به عنوان چاشني خورد.برگهاي ظريف انبه؛پوست وساقه براي خواص ضد باكتريا ئي درهندوستان وديگر كشورها، به كار برده مي شود.
مضرات و موارد منع مصرف انبه
# هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد .
# پوست انبه را قبل از خوردن جدا كنيد ، زيرا بعضي افراد نسبت به آن حساسيت دارند.
# مصرف انبه به خصوص ترشي آن با معده خالي ، ايجاد ناراحتي معده مي كند. بنابراين بهتر است آن را بعد از غذا و ترشي آن را همراه با غذا ميل كرد.
# زياده روي در مصرف انبه براي افرادي كه طبع گرم دارند، مضر است.
# پوست اين ميوه حاوي اروشيول است و به همين دليل هم امكان دارد باعث بروز واكنشهاي حساسيتي در پوست شود. در نتيجه اگر پوست حساسي داريد از تماس اين ميوه با پوستتان بپرهيزيد.
# افرادي كه به لاتكس حساسيت دارد نسبت به اين ميوه به خصوص نارس آن نيز حساسيت زيادي از خود نشان ميدهند. به اين ترتيب كه بعد از مصرف با واكنشهايي مانند خارش گوشه ي دهان، لب ها و روي زبان مواجه ميشوند. البته در برخي افراد امكان دارد كه اين واكنشها جديتر باشد مانند متورم شدن لبها، ايجاد زخم در دهان، مشكلات تنفسي، استفراغ و اسهال. اين واكنشهاي آلرژيك كه به سندرم ميوهاي لاتكس نيز معروف است به دليل وجود اناكارديك اسيد موجود در انبهي نارس بروز ميكند.
# توجه داشته باشيد كه اين واكنشهاي آلرژيك با ميوههاي ديگري مانند كيوي نيز ايجاد ميشوند. توجه داشته باشيد كه ميوههاي رسيده چنين واكنشهايي بروز نميدهند اما با اين حال توصيه ميكنيم افرادي كه به انبه حساسيت دارند ترجيحاً از مصرف ميوهي كاملا رسيده نيز پرهيز كنند.
# امكان دارد كه انبه در تأثير قرصهاي وارفارين كه يك داروي رقيقكننده ي خون است اختلال ايجاد كند. اگر در حال مصرف اين دارو هستيد در مصرف اين ميوه احتياط كنيد و قبل از مصرف با پزشك خود مشورت كنيد. بهتر است در مورد ديگر ميوهها و كلاً غذاهايي كه مصرف ميكنيد با پزشكتان مشورت كنيد.
# اگر خوردن انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد .
نگاهي به خواص انبه
# از خواص انبه اين است كه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .
# انبه تقويت كننده قواي جنسي است .
# رنگ صورت را درخشان مي كند .
# دهان را خوشبو مي كند .
# ادرار آور است .
# يبوست را برطرف مي كند .
# انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند .
# انبه تميز كننده خون مي باشد .
# بافت هاي عصب عضله، قلب، مغز و قسمت هاي ديگر بدن را تقويت مي كند.
# در درمان سينوزيت نقش موثري ايفا مي كند.
# عطش را برطرف مي كند.
# انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .
# فيبر نامحلول موجود در انبه به حذف ضايعات روده بزرگ كمك مي كند و در درمان يبوست، موثر است.
# وجود اسيد تارتريك، اسيد ماليك و اسيد سيتريك در اين ميوه، به حفظ قليايي بودن مايعات بدن كمك مي كند.
# مخلوط شير و انبه به افزايش وزن بدن كمك مي كند.
# عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و ميوه نرسيده انبه، داراي خواص ضد باكتري هستند.
# گل هاي خشك شده اين ميوه، براي درمان اسهال، اسهال خوني مزمن و برخي مشكلات مثانه مفيد است.
# مغز هسته انبه، ضد اسهال است.
# آنتي اكسيدان هاي موجود در انبه، نقش مهمي را در پيشگيري از سرطان و بيماري هاي قلبي ايفا مي كنند.[آنتي اكسيدان ها به جنگ آنفلوانزا مي روند]
# برخي از فلانوئيد هاي موجود در اين ميوه، باعث تقويت سيستم ايمني بدن انسان مي شوند.
# براي بهبود سرفه ، تنگي نفس ، انواع سردرد ، اسهال و دردهاي قولنجي مفيد است.
# اين ميوه ناراحتي ايجاد شده بر اثر سوء هاضمه را برطرف مي كند.
# ميزان بالاي فيبر قابل حل، پكتين و ويتامين C در آن كاهش دهنده كلسترول مضر است.
# پس از ورزش سخت، نمك، ويتامين و انرژي از دست رفته را به بدن بازمي گرداند.
# از خواص انبه : عطش را رفع مي كند.
# با عفونت هاي باكتريايي مقابله مي كند.
# مانع از ريزش مو مي شود.
# براي رفع ناراحتي هاي مربوط به كبد مفيد است.
# براي چاق شدن افراد لاغر مفيد است.
# التهاب غشاء مخاطي معده را تسكين مي دهد.
# از خواص انبه : ادرار آور و مليّن است.
# پوست صورت را روشن، نرم و شاداب مي سازد.
# درمان گرمازدگي و خستگي بر اثر گرما در فصل تابستان است.
# كمك مي كند تا سيستم هورموني بدن فعال تر عمل كند.
# مربا و ترشي انبه براي تقويت معده مفيد است.
# در مقابله با بيماري اسكوربوت (نوعي بيماري خوني ناشي از كمبود ويتامين C موثر است.)
# در برطرف كردن سرفه موثر است.
# شربت انبه يا ازگيل ژاپني در طب چيني براي درمان گلودرد و رفع سرفه استفاده ميشد.
# ازتركيب برگ انبه و چند ماده ديگر براي ساخت اكسپكتورانت (داروي خلط آور و مسكن براي درد سينه استفاده ميگردد.)
# براي هضم غذا بسيار مفيد است.
# آرام بخش است.
# براي بهبود عملكرد سيستم تنفسي مفيد است.
# خوردن مقدار زياد انبه يا ازگيل ژاپني باعث خواب آلودگي ميگردد.
# به هنگام بالا رفتن دماي بدن، تب را كاهش مي دهد و ناراحتي هاي تنفسي را برطرف مي كند.
# فيبر موجود در آن از يبوست پيشگيري مي كند.
# افرادي كه از كم خوني رنج مي برند، انبه را همراه با شام مصرف كنند. انبه سرشار از آهن و كلسيم است.
# علاوه بر خود اين ميوه، مصرف برگ هاي آن نيز با بيماري ديابت مقابله مي كند. قبل از خواب ۰تا۵ برگ درخت انبه را در آب دم كنيد و روز بعد ناشتا يك ليوان از آن را بنوشيد. اين كار به طور منظم، صبح به صبح تكرار شود
# ميزان بالاي آنتي اكسيدان در آن در صورت مصرف منظم با سرطان و بيماري هاي قلبي ديگر مقابله مي كند.
# خطر ايجاد سنگ كليه را كاهش مي دهد.
# تركيبي كه از پوست انبه به دست مي آيد خاصيت ضدالتهابي دارد.
# پتاسيم انبه ضربان قلب و فشارخون را كنترل مي كند.
# انبه ابتدا گس و بعد ترش مي شود و در اثر زياد ماندن بر روي درخت، كم كم شيرين مي شود.
# مانع از خشكي چشم، خارش و سوزش مي شود.
# خاصيت ضدالتهابي آن علايم آسم را از بين مي برد.
# ميوه آن بوي خوشي مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو كرده و رنگ چهره را باز مي كند.
# اين ميوه حاوي اسيد گلوتامين است كه براي تقويت حافظه و فعال نگه داشتن سلول ها موثر است؛ بنابراين مصرف آن به دانش آموزان توصيه مي شود.
# انبه منافذ پوست صورت را كه باعث بروز آكنه مي شود پاك سازي مي كند. كافي است برش هاي نازك اين ميوه را به مدت ۵ دقيقه روي پوست بگذاريد و سپس با آب ولرم بشوييد.
# تقويت كننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.
# از خواص انبه : كليه و مثانه را تقويت مي كند.
# از ميوه و پوست انبه علاوه بر ترشي و مربا ، عصاره اي درست مي كنند كه داراي اثر قابض است. همچنين غرغره اين عصاره بصورت مخلوط با كمي آب، براي گلودرد مفيد است.
# خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .
# انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .
# از خواص انبه مي توان به رفع اسهال اشاره كرد .
# خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .
# از خواص انبه مي توان درمان بواسير را نام برد .
# پوست آن داراي تا درصد تانن است و يك قاشق چايخوري پوست كوبيده آن به ميزان دو مرتبه در روز براي اسهال مفيد است.
خواص مغز هسته انبه
انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .
2-براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود .
3-سرفه هاي سخت را درمان مي كند .
4-درمان كننده بواسير خوني است .
5-خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند .
6-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .
7-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .
8-ضد استفراغ است .
ديگر خواص انبه
1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .
2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است .
4.براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد .
5.براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .
- شنبه ۰۲ مرداد ۹۵ | ۲۰:۳۹
- ۶ بازديد
- ۰ نظر