طرز تهيه ميرزا قاسمي گيلاني
ميرزا قاسمي توسط محمد قاسم خان كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار والي حاكم رشت بود ابداع شده و توسط وي گسترش يافت و به نام او نيز نام گذاري شد .
طرز تهيه ميرزا قاسمي روش اول
مواد لازم
– بادمجان = 5 عدد متوسط
– گوجه فرنگي تازه = 2 عدد
– سير = يك بوته
– تخم مرغ = 3 عدد
– روغن و فلفل و نمك = به مقدار لازم
طرز تهيه ميرزا قاسمي روش اول
در ابتدا بادمجان ها را كباب مي كنيم ( شما مي توانيد بادمجان ها را داخل فر و يا روي آتش كباب كنيد ) سپس پوست آنها را كنده و سرهاي بادمجان ها را جدا مي كنيم ؛ پس از آن بادمجان ها را ساطوري مي نماييم .
حال نوبت به گوجه ها مي رسد ؛ گوجه فرنگي ها را در آب جوش ريخته و پوست آنها را ميگيريم و سپس خرد مي كنيم.
سير را كوبيده و داخل روغن داغ كه از قبل درتابه و روي اجاق آماده شده است ميريزيم تا كمي سير ها سرخ شود.
سپس بادمجان ها و گوجه هاي آماده شده را به همان تابه اضافه كرده و سرخ مي كنيم ؛ اين كار را تا زماني كه آب آنها كشيده شده و كمي روغن بيافتد ادامه مي دهيم.
حال كمي نمك و فلفل به آن اضافه مي كنيم و مايه را در يك طرف تابه قرار مي دهيم و در طرف ديگر خالي تابه تخم مرغ ها را شكسته و مخلوط مي كنيم و انقدر هم مي زنيم تا بسته شده و سرخ شود.
بعد بادمجان ها و تخم مرغ ها (يعني تمام محتويات تابه) را با هم مخلوط مي كنيم.
ميرزا قاسمي ما آماده شده و مي توانيد آنرا در ديس كشيده و سرو كنيد.
طرز تهيه ميرزا قاسمي روش دوم
مواد لازم
– بادمجان شرين و قلمي = 4 عدد
– سير تازه = 1 بوته و اگر تازه نيود نصف بوته
– گوجه فرنگي تازه و رنده شده = 5 عدد متوسط
– رب گوجه فرنگي = 1/2 قاشق غذاخوري
– نمك و فلفل = به ميزان لازم
– ليمو ترش = 1 عددد
– تخم مرغ = 4 عدد
– زرد چوبه = 1 قاشق چاي خوري پر
طرز تهيه ميرزا قاسمي روش دوم
ابتدا بادمجان ها را كباب كنيد ( تا زماني كه پوست بادمجان ها ذغال نشود ميبايست روي آتش بماند و اگر يك سيخ چوبي به بادمجان ها بزنيم به راحتي داخل بادمجان فرو رود) بعد از اين عمل بادمجان ها را كنار گذاشته تا سرد شوند.
گوجه را رنده كرده و سير را ساطوري كنيد ؛ سپس 1 استكان روغن زيتون داخل تابه بريزيد و تا حدي كه روغن زياد داغ نشود تابه را روي شعله بگذاريد بماند ؛ سپس سير ساطوري و زردچوبه را به روغن اضافه كنيد و 10 ثانيه با شعله متوسط تفت بدهيد.
بلافاصله بادمجان ها را كه پوست كنده و ساطوري شده اند را به مواد اضافه كنيد. سپس 1 دقيقه تفت بدهيد و بعد از آن پوره گوجه را به مواد اضافه كنيد و درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را كمي پايين بياوريد و اجازه بدهيد تا آب مواد كشيده شود.
سپس آب ليمو و رب را اضافه كنيد و 1 دقيقه تفت دهيد و در آخر نمك و فلفل را اضافه كنيد.
حال نوبت تخم مرغ ها است كه البته توجه كنيد تخم مرغ ها را روي مواد شكسته و بدون اين كه هم بزنيد درب تابه را گذاشته و شعله كم كنيد تا تخم مرغ ها نيز بسته شود .
بعد از پختن كامل تخم مرغ ها ؛ آنها را تكه تكه كنيد و ميرزا قاسمي را هم بزنيد.
ميرزا قاسمي هم اكنون آماده است.
نكات تكميلي در مورد ميرزا قاسمي
ميرزا قاسمي جزء غذاي محلي و گيلاني ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30 دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقيقه ميباشد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب ميباشد .
- جمعه ۰۵ شهریور ۹۵ | ۱۹:۲۲
- ۷ بازديد
- ۰ نظر