طرز تهيه لازانيا
مواد لازم براي 6 نفر
نوار لازانيا 400 گرم
سوسيس ريز خرد شده 200 گرم
ژامبون ريز خرد شده 100 گرم
قارچ خلال شده 5-6 عدد متوسط
فلفل دلمه اي ريز خرد شده يك عدد كوچك
مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده روي هم 100 گرم
پياز ريز خرد شده يك عدد متوسط
گوجه فرنگي دو عدد ميكس شده
اورگانو ، فلفل سياه به مقدار لازم
سس گوجه فرنگي به مقدار لازم
پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي به مقدار لازم
سس سفيد مخصوص يك استكان
طرز تهيه لازانيا
در ظرف نسبتا بزرگي تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .
نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود .
در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد :
پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .
كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !!
در آخر هم با سس سفيد مخصوص كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد .
سس سفيد مخصوص لازانيا
مواد لازم
آرد سفيد 1 قاشق غذا خوري سر پر
كره 25 گرم
نمك ، فلفل سياه به مقدار لازم
شير يك ليوان
طرز تهيه
ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود .
در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .
تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .
دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشك شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛ و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود .
ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مايكرو فر ) است :
در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .
در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد .
نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشك شدن لازانيا شود .
اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مايكروفر ) در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .
** منظور از ظرف نسبتا بزرگ : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .
نكته :
سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد .
اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد . مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات ) يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد …
راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشك شود .
طرز تهيه لازانيا لقمه اي
يك روش ديگر و ساده تر ( ساده تر هنگام خوردن البته ! ) براي تهيه لازانيا وجود دارد :
دو عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد . وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و … بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است . البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت . ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد ( در صورت نياز )
قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشك شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود …
طرز تهيه لازانيا با مرغ
مواد لازم براي 4 نفر
لازانيا : 16 عدد
سُس تند : يك قاشق غذاخوري
سُس گوجه فرنگي : دو قاشق غذاخوري
مرغ پخته و ريش شده : دو پيمانه
پنير پيتزاي رنده شده : دو پيمانه
قارچ خرد شده : دو پيمانه
آويشن : يك قاشق چاي خوري
پياز خرد شده : يك عدد
روغن براي سرخ كردن : به ميزان لازم
پياز حلقه شده : براي تزئين
گشنيز يا جعفري خرد شده : براي تزئين
طرز تهيه لازانيا با مرغ
روغن را درون تابه داغ كرده و پياز را در آن تفت بدهيد تا طلايي شود.
مرغ را نيز به آن افزوده و كمي تفت دهيد.
سُس تند و سُس گوجه فرنگي را درون تابه بريزيد و قارچ، آويشن و در صورت نياز مقدار كمي نمك به آن اضافه كنيد و كنار بگذاريد.
لازانيا را در قابلمه ي بزرگي از آب جوش، نمك و روغن بجوشانيد.
وقتي ورقه هاي لازانيا نرم شدند، با احتياط آن ها را از درون آب جوش خارج كرده و آبكشي كنيد.
روي آن ها كمي آب ولرم بگيريد و روي پارچه تميزي پهن كنيد تا خشك شود.
فر را با دماي 350 درجه ي فارنهايت يا 185 درجه ي سانتي گراد روشن كنيد تا داغ شود.
يك ظرف مناسب فر انتخاب كرده و كف آن را مقداري روغن و سُس گوجه فرنگي بماليد.
براي هر رولت چهار ورقه لازانيا را روي هم قرار دهيد و بين لايه ها از مايه گوشتي و پنير پيتزا بريزيد. سپس لازانيا ها را از يك طرف بپيچيد تا مثل رولت شود.
رولت ها را درون ظرف آماده شده بچينيد و روي آن ها مقداري سُس و پنير رنده شده بريزيد.
ظرف را به مدت 10 الي 15 دقيقه در فر بگذاريد تا پنير آن آب شود.
رولت ها را در ظرف دلخواه سرو كنيد و روي آن ها را با پياز حلقه شده و گشنيز يا جعفري تزئين كنيد.
- پنجشنبه ۰۴ شهریور ۹۵ | ۲۰:۵۴
- ۵ بازديد
- ۰ نظر