اشكنه يكي از غذاهاي ايراني از نوع خوراك است كه به صورت معمول با نان ميل مي شود. اين غذا تاريخچه اي طولاني دارد و ابتدا در نواحي خراسان طبخ شده است. اشكنه غذاي ارزان و كاملي است كه در مدت 10 تا 15 دقيقه آماده مي شود. مخصوصا زماني كه فرصتي براي تدارك نهار نداريم. با ما همراه باشيد تا طرز تهيه اين غذاي خوشمزه و در عين حال ساده را به شما آموزش دهيم.
آموزش و طرز تهيه اشكنه معمولي
● مواد لازم براي ۶ نفر :
پياز=۲ تا ۳ عدد
روغن=۱۰۰ گرم(۲/۱ ليوان سرخالي)
تخم مرغ=۳ تا ۴ عدد
شنبليله خشك و نرم=يك قاشق سوپخوري
آرد=۲ قاشق سوپخوري
زردچوبه(در صورت تمايل)=يك قاشق مرباخوري
نمك و فلفل=به مقدار كافي
طرز تهيه اشكنه معمولي :
پياز را خرد كرده با روغن در حرارت ملايم سرخ ميكنيم تا طلائي شود آرد و شنبليله را در پياز سرخ كرده كمي سرخ ميكنيم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه مي نمائيم ، بعد 3 تا 4 ليوان آب داخل آن ميريزيم ميگذاريم مايه چند جوش بزند باندازه كافي بآن نمك و فلفل ميزنيم تخم مرغها را در ظرفي ميشكنيم و با كمي نمك مخلوط ميكنيم و كم كم در مايه اشكنه ميريزيم ، مرتب بهم ميزنيم تا تخم مرغها يكجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشكنه را در ظرف ميشكنيم .
آموزش و طرز تهيه اشكنه سيب زميني
مواد لازم :
پياز متوسط : ۱ عدد
سيب زميني متوسط : ۲ عدد
شنبليله خشك شده : ۲ قاشق سوپخوري
تخم مرغ : ۲ عدد
رب گوجه فرنگي : ۲ قاشق سوپخوري
نمك ،فلفل ، زرد چوبه : به ميزان لازم
طرز تهيه اشكنه سيب زميني :
پياز رو نگيني خورد كنيد و توي كمي روغن تفتش بدين تا طلايي بشه
من از روغن حيواني و مايع مخلوط ، استفاده كردم. اگه دوس داشته باشين ميتونيد از كره گاو استفاده كنيد
بعد فلفل و زرد چوبه رو اضافه كنيد و كمي تفت بدين تا بوي خامي زردچوبه گرفته بشه
رب رو اضافه كنيد و تا زماني كه رنگش باز بشه ، سرخش كنيد
سيب زميني رو خرد كنيد و كمي توي رب تفتش بدين
به غذاتون به همون تعدادي كه هستين و ظرفي كه غذا رو توش سرو ميكنيد ، آب اضافه كنيد. به مقدار هر نفر 1 كاسه آب به قابلمه اضافه كنيد
وقتي آب جوش اومد ، گاز رو كم كنيد تا آروم غذا جا بيافته و سيب زميني هم پخته بشه.
شنبليله رو اضافه ميكنيم و در قابلمه رو ميذاريم تا غذا آماده بشه . در قابلمه رو كيپ نبندين
سيب زميني كه پخته شد نمك غذا رو اضافه كنيد
يكي از تخم مرغ ها رو توي كاسه و با چنگال خوب هم بزنيد و به غذا اضافه كنيد و سريع هم بزنيد كه كاملا تو غذا پخش بشه
وقتي ديديد كه سيب زميني ها پخته ست و غذا جا افتاده ، يه تخم مرغ ديگه رو به صورت درسته بندازين تو غذا و اجازه بدين كاملا ببنده و پخته بشه . ديگه همش نزنيد كه تركيب تخم مرغ بهم بخوره
در پايان كمي آبغوره به غذا اضافه كنيد و بعد از چند تا قل ، گاز رو خاموش كنيد
نكته
اگه تمايلي به استفاده از آبغوره ندارين از ترشي كنار غذا استفاده كنيد.
چون اين اشكنه مكملش و چاشنيش طعم ترشش هست . و بدون ترشي كاملا بي هويته !
اشكنه رو بايد مثل ساير غذاهاي آبكي ، با نون خشك تيليت شده نوش جان بفرماييد !
- دوشنبه ۲۵ مرداد ۹۵ | ۲۰:۱۷
- ۴ بازديد
- ۰ نظر